Osuuskunta Ylläsjärven Valokuitu

Osuuskunta aikoo rakentaa valokuitu verkon Ylläsjärven alueelle.
Osuuskunta on perustettu toukokuussa 2018. Kyläverkkohanketta on kuitenkin lähdetty valmistelemaan jo syksyllä 2017 Ylläsjärven Kyläyhdistys ry:n toimesta,
kun kyläläisiltä, yrityksiltä ja mökkiläisiltä on kartoitettu kiinnostusta valokuidun hankkimiseen.
Hanke saa todennäköisesti myönteisen päätöksen EU:n Maaseuturahoitukselta tukeakseen valokuituverkon rakentamista. Tuki kattaa n. 70 % kustannuksista.

Osuuskunnan toimialana on hankkia, omistaa, ylläpitää, hoitaa, myydä ja vuokrata hallinnassaan olevaa monipalveluverkkoa ja sen liittymiä. Osuuskunta voi ostaa, myydä, välittää, vuokrata ja tuottaa verkkoon liittyviä palveluja ja laitteita sekä siihen liittyviä atk- ja tietoliikennepalveluja, -ohjelmistoja ja -laitteita. Osuuskunta voi ostaa, myydä, vuokrata ja hallita kiinteistöjä, arvopapereita tai muuta omaisuutta. Osuuskunta voi myös hallinnoida tämän verkon luomiseen ja kehittämiseen tähtääviä hankkeita.
Osuuskunnan tarkoituksena on verkon antamin edellytyksin tukea kestävää kehitystä. Osuuskunta on perustettu toukokuussa 2018. Kyläverkkohanketta on kuitenkin lähdetty valmistelemaan jo syksyllä 2017 Ylläsjärven Kyläyhdistys ry:n toimesta, kun kyläläisiltä, yrityksiltä ja mökkiläisiltä on kartoitettu kiinnostusta valokuidun hankkimiseen. Yhteistyötä on tehty myös Lapin ELY-keskuksen rahoittaman Kuitua Pohjoiseen -hankkeen kanssa mm. kylätiedottajien kautta.

Osuuskunnan hallitukseen kuuluvat:
Johanna Koivumaa, puheenjohtaja
Arvi Ylläsjärvi
Jean-Philippe Jehan
Riikka Miettinen (Ylläsjärven Kyläyhdistys ry:n hallituksen pj)
Jani Modig
Nina-Maria Möykkynen
Toni Havuposio
Heikki Juuso
Erkki Leppänen (varajäsen)

Osuuskunta Ylläsjärven Valokuitu, Y-tunnus 2908535-1

Osuuskunnan säännöt täältä.

Print Friendly, PDF & Email