fbpx

Operaattoriksi on valittu Netplaza

Osuuskunta on päättänyt, että operaattorina tulee toimimaan Netplaza.

Netplaza on sama operaattroi kuin Äkäslompolossa, ja hinnatkin tulevat olemaan samaa tasoa. Tarkemmat neuvottelut on vielä käynnissä.

Perusliittymälle Netplaza tarjoaa nopeudeksi 100/100 Mbps, joka voi vielä neuvotteluissa nousta 200/200 Mbps. Perusliittymän hinta tulee olemaan noin 34,90 € / kuukausi ja se sisältää Osuuskunnan kuukaisi maksun ja Netpalazan operattorimaksun. Perusliittymään kuuluu myös IPTV-palvelu, joka mahdollistaa TVn katsomisen netin välityksellä. Tällä hetkellä IPTV-palveluun kuuluu Maxivision Viihde -peruspalvelu.

Yrityksille ja isommille kiinteistöille on tarjolla nopeuksia aina 1 GBps.

Mökkiläisille Mökki 100

Mökkiläisille jotka tarvitsevat harvemmin nettia on tarjolla Mökki 100 -liittymä.
Liittymästä hoituu esimerkiksi valvontalaitteiden liikenne koko vuoden, mutta liittymästä pääsee nettiin 100 päivän ajan. Käyttäjä saa itse valita päivät eli hän kirjautuu mökille mennessään Netplazan järjestelmään ja varaa tarpeellisen määrän käyttöpäiviä. Jos oleskelu jatkuu sen jälkeenkin, uudelleen kirjautumalla niitä saa lisää.
Jos Mökkipalvelun nettikäyttöpäiviä tulee olemaan 100 vuodessa, silloin sen hinta on noin 27,50 euroon kuukaudessa osuuskunnan maksuineen ja arvonlisäveroineen. Hinta ei kuitenkaan sisällä IPTV-palveluita kuten perusliittymä. (Tiedot kopioitu VYLKin sivuilta, niihin voi tulla päivityksiä.)

Taloyhtiöiden vaihtoehtoja

Taloyhtiöissä, joissa taloyhtiö hakee jäsenyyttä ja huoneistot liittyvät verkkoon talokytkimen kautta, on palveluissa kaksi mahdollisuutta.
Operaattori tuo talokytkimelle niin nopean liittymän, että jokainen huoneisto saa Peruspalvelun 200/200 ja maksaa siitä n. 35 euroa kuukaudessa. Palvelut ovat kuten normaalissa Peruspalvelussa, ja kutakin huoneistoa laskutetaan erikseen.
Toisena vaihtoehtona on edullisempi Jaettu palvelu. Jaetussa palvelussa taloyhtiöön tulee joko yksi 100/100-nopeuksinen yhteys, jota kaikki huoneistot jakavat, tai taloyhtiöön tulee sellainen yhteys, josta jaetaan huoneistoihin 30/10-nopeuksinen yhteys.
Jaetun palvelun huoneistokohtainen hinta on noin 27,50 euroa/kuukausi, ja maksu laskutetaan taloyhtiöltä huoneiston määrän mukaan. Jaettu palvelu ei sisällä IPTV-palvelua, mutta sen voi ostaa erikseen.
Jälkimmäinen tapa varmistaa, ettei kukaan yksittäinen käyttäjä pääse viemään kaikkea taloliittymän kaistaa. (Tiedot kopioitu VYLKin sivuilta, niihin voi tulla päivityksiä.)

Yritysten vaihtoehdot

Majoitus-, palvelu- ja muille yrityksille Netplazalla on tarjolla kolme yrityspalvelutyyppiä, Basic 100/100, Basic 100/100 ja Pro.
Netplaza Basic -palveluissa tulee mukana ainakin yksi kiinteä IPv4-osoite, kun se Peruspalvelussa on vaihtuva. Asiakasyritys hankkii Netplaza Basic -palvelun käyttöön sopivan päätelaitteen.
Vasteaika kriittisen virheen viankorjauksen aloittamiseen on seuraava arkipäivä.
Pro -palveluun voi kuulua muun muassa 5 vapaata julkista IPv4-osoitetta sekä IPv6-verkko. Netplaza toimittaa tarvittavan päätelaitteen.
Liittymä on myös jatkuvassa verkonvalvonnassa, ja sehälyttää automaattisesti vikatilanteessa.
Kriittisen virheen korjauksen aloittaminen aloitetaan 4 tunnin kuluessa.
Basic- ja Pro-palveluiden tarkka palvelusisältö ja hinta neuvotellaan kuitenkin tapauskohtaisesti.
Yksityiskohtaiset palvelukuvaukset selviävät viimeistään, kun liittyjät tekevät osuuskunnan kanssa liittymä- ja palvelusopimuksensa.
(Tiedot kopioitu VYLKin sivuilta, niihin voi tulla päivityksiä.)


Print Friendly, PDF & Email