fbpx

Muistilista valokuidun tilaajalle

  1. Täytä ja palauta allekirjoitettu liittymissopimus, joka sisältää myös osuuskunnan jäsenhakemuksen. Maksa jäsenmaksu (100 €) osuuskunnan tilille ja kirjoita maksun viestiin jäsenen hakijan koko nimi. Palauta sopimus joko sähköpostitse yllasjarven.valokuitu@gmail.com tai Eelin kaupan ulkoseinän lukolliseen vihreään postilaatikkoon.
  2. Osuuskunta lähettää sinulle allekirjoitetun liittymissopimuksen, kun osuuskunnan hallitus on käsitellyt jäsenhakemuksen. Odottele rauhassa valokuidun liittymislaskua, olemme sinuun päin yhteydessä.
  3. Suosittele valokuituliittymää myös naapurillesi, sillä kaivutöiden yhteydessä päärakentamiskaudella voidaan liittymät toteuttaa kustannustehokkaasti. Myöhemmin otettuna valokuituliittymän hinta on korkeampi.
  4. Ota selville tonttisi alueella sijaitseva muu infra, kuten sähkökaapelit ja vesi- ja viemäriputket. Mieti valmiiksi kaapelin reitti sekä läpiviennin paikka. Tee valokuitukaapelin merkintä kiinteistösi siihen kohtaan, josta kaapeli menee sisälle.
  5. Liittyjä vastaa kaapelikaivannon linjauksesta, kaivuusta ja peitosta tontillaan. Läpiviennin teko ja sisäkaapelin asennus kuuluu myös kiinteistön omistajalle.
  6. Osuuskunta tiedottaa, kun saamme sopivan palveluntarjoajan valittua. Kun valokuitukaapeli on saatu valmiiksi, on aika tehdä sopimus palveluntarjoajan kanssa haluamistasi palveluista sekä tarvittavista aktiivilaitteista, jolloin liittymä palveluineen on käytössäsi mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen.
  7. Suojaa aktiivilaite ja muut sähkölaitteet sähköverkon ali- ja ylijännitteiltä. Tämän voi tehdä mm. ylijännitesuojalla ja UPS-laitteilla. PARAS SUOJA UKKOSTA VASTAAN ON KUITENKIN KAIKKIEN VIRTAJOHTOJEN IRROTTAMINEN SEINÄSTÄ!
  8. Varmista, että sisäverkkosi on suojattu ajanmukaisella palomuurilla ja virustorjunnalla!
Print Friendly, PDF & Email